Veelgestelde vragen

voorlezen letters vergroten

In het informatiesysteem van je zorgaanbieder staan jouw medische gegevens. Dat zijn alle zaken rond jouw gezondheid die de zorgaanbieder over jou noteert. Zoals jouw kwalen en ziektes, jouw medicijnen en uitslagen van onderzoeken. Ook staat in dat systeem of je toestemming hebt gegeven voor het uitwisselen van jouw medische gegevens. Volgjezorg toont alleen of jouw gegevens zijn uitgewisseld met andere zorgaanbieders, wanneer dat is gebeurd en met wie. Volgjezorg kan geen aanpassingen doen in het informatiesysteem van de zorgaanbieder. Dat kan alleen de zorgaanbieder zelf. 

Volgjezorg is onderdeel van VZVZ, de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie. VZVZ is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Meer informatie vind je op www.vzvz.nl. 

Volgjezorg is een website voor iedereen die vaak of soms zorg nodig heeft. Eigenlijk voor iedereen dus, want we komen allemaal wel eens bij een zorgaanbieder, zoals onze huisarts, apotheek of medisch specialist. Op Volgjezorg kun je online je toestemming regelen voor het uitwisselen van je medische gegevens door je zorgaanbieders. Dat doen zij via het speciaal hiervoor ontwikkelde en beveiligde Landelijk Schakelpunt (LSP). Vervolgens kun je op Volgjezorg volgen wat er met jouw gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt: wie deelt welke soorten gegevens, wie heeft ze bekeken en wanneer is dat gebeurd? Worden je gegevens bekeken dan kun je daar zelfs een melding van krijgen. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er met jouw medische gegevens gebeurt. 

Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen