Ervaringen van zorgconsumenten

voorlezen letters vergroten
Maria Boom

“Ik denk dat mensen er niet bij stilstaan’’

Mevrouw Boom heeft bij haar geboorte een hersenbloeding gehad. Daardoor heeft ze haar hele leven al verschillende ‘onverklaarbare’ aandoeningen. Voor de bijbehorende klachten komt ze regelmatig met zorgverleners in aanraking.
Maria Boom

“Mijn apotheek had al twee vestigingen die onderling gegevens uitwisselden. Dat vond ik altijd erg handig. Natuurlijk gaf ik dan ook meteen toestemming toen de apotheek een brief stuurde met informatie over het Landelijk Schakelpunt (LSP) en een toestemmingsformulier.  Door mijn medische gegevens beschikbaar te stellen, kunnen waarnemend artsen en specialisten veel beter zien wat er met mij aan de hand is en wat ik aan medicatie gebruik. Mijn medicatie wordt beter op elkaar afgestemd. Dat maakt het gemakkelijker en veiliger.

Ik maak mij geen zorgen over de veiligheid van mijn gegevens. Bij spoedsituaties is het heel belangrijk dat kan worden teruggegrepen op een medisch dossier. Er mag dan geen tijd verloren gaan aan zoeken. Hoe beter de medische gegevens toegankelijk zijn, hoe sneller gereageerd kan worden. Ik denk dat mensen daar niet snel bij stilstaan.”
 

Heb jij je toestemming al geregeld?

Regel het online

Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen