Ervaringen van zorgconsumenten

voorlezen letters vergroten
Marian de Graaf en zoon Casper

“Op volgjezorg.nl kon ik naderhand zélf bekijken wat er met de medische gegevens van Casper was gebeurd.’’

Op een zondagmiddag komt Marian de Graaf (45) met haar zoon Casper (11) bij de huisartsenpost vanwege zijn acute benauwdheidsklachten. De waarnemend arts kan Caspers medische gegevens inzien en daardoor snel een besluit nemen over welke medicijnen goed samengaan met de pillen die hij al gebruikt.
Marian de Graaf en zoon Casper

Marian de Graaf (45): “Hoewel Casper al zeker 6 jaar last heeft van hooikoorts, waren de benauwdheidsklachten nieuw. We schrokken er dan ook erg van en zijn meteen naar de huisartsenpost gegaan. Mijn man en ik hebben ons hele gezin aangemeld via volgjezorg.nl. Gelukkig maar, want als je in het weekend een arts spreekt die je niet kent, is het heel fijn dat je niet weer je hele medische verleden hoeft te vertellen. De arts gaf Casper een recept voor nieuwe medicatie mee, die goed zou werken in combinatie met zijn hooikoortspillen. De benauwdheidsklachten verdwenen kort daarop en zijn sindsdien gelukkig niet meer teruggekomen!

Later kon ik op de website van Volgjezorg een overzicht Uitwisselingen aanvragen en zien dat de arts op de huisartsenpost de gegevens van Casper had opgevraagd. Zo blijf je als ouder ook helemaal op de hoogte. Deze openheid stel ik erg op prijs en geeft mij vertrouwen in de zorgverlening.”
 

Heb jij het al geregeld van jou en je kinderen? 

Regel het voor jezelf

Regel het voor je kind

Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen