Grip op je
medische gegevens

Op Volgjezorg regel je toestemming en volg je wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Welke gegevens zijn er via het Landelijk Schakelpunt gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet je altijd wat er met je medische gegevens gebeurt.
voorlezen letters vergroten

Volgjezorg

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal. Of je nu chronisch ziek bent, of na een ongelukje op de huisartsenpost komt. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over jouw gezondheid op dat moment. Want niet alle zorgaanbieders weten waar jij last van hebt (gehad). Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over jouw gezondheid met elkaar delen via het Landelijk Schakelpunt. Uitwisselen mag alleen als het nodig is voor jouw behandeling. En alleen als jij daar toestemming voor hebt gegeven.

Op Volgjezorg kun je jouw toestemming regelen voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Dat kan voor je huisarts en voor je apotheken. Dan kunnen zij andere zorgaanbieders helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan jou.

Op Volgjezorg kun je ook volgen wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn deze gegevens bekeken? En wanneer? Zo weet je altijd wat er met je medische gegevens gebeurt.

 

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Het LSP op de huisartsenpost; Wil je jouw medische gegevens ook delen via het LSP? Regel het bij je huisarts of apotheken of log in op jouw Persoonlijke Omgeving op volgjezorg.nl om toestemming te regelen.

Laatste nieuws

Heb jij je toestemming al geregeld?

Voorkant toestemmingsfolder

Je huisarts en apotheek mogen jouw medische gegevens alleen delen met andere zorgaanbieders als je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Regel nu je toestemming
Marian de Graaf en zoon Casper

Ervaringen van patiënten

Op een zondagmiddag komt Marian de Graaf (45) met haar zoon Casper (11) bij de huisartsenpost vanwege zijn acute benauwdheidsklachten. De waarnemend arts kan Caspers medische gegevens inzien en daardoor snel een besluit nemen over welke medicijnen goed samengaan met de pillen die hij al gebruikt.
Marian de Graaf en zoon Casper
Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen