Nieuws

voorlezen letters vergroten
24 mei 2019

Zorg dat jouw zorgverlener weet welke hooikoortsmedicijnen jij slikt

Het hooikoortsseizoen is (dit jaar vroeg) begonnen. Voor veel Nederlanders betekent dat het nodige ongemak, maar gelukkig is er ook medicatie. Daarin schuilt meteen ook een gevaar. Omdat verschillende medicijnen soms niet goed samengaan. Gebruik je medicatie voor hooikoortsklachten, zorg dan dat jouw zorgverlener weet welke! Een goed en actueel overzicht van jouw medicatie helpt. Dat start met geven van toestemming voor de elektronische uitwisseling.
Stuifmeel en zaden van een paardebloem

Onverwacht naar de huisartsenpost

Hooikoortsklachten kunnen tot benauwdheid leiden en daarmee een onverwacht bezoek aan de huisarts. Dat overkwam ook Casper (11). Op een zondagmiddag komt hij met zijn moeder Marian de Graaf (45) bij de huisartsenpost vanwege zijn acute benauwdheidsklachten. De waarnemend arts kan Caspers medische gegevens bekijken en daardoor snel beslissen welke medicijnen goed samengaan met de pillen die hij al gebruikt.

Marian de Graaf (45): “Hoewel Casper al zeker 6 jaar last heeft van hooikoorts, waren de benauwdheidsklachten nieuw. We schrokken er dan ook erg van en zijn meteen naar de huisartsenpost gegaan. Mijn man en ik hebben ons hele gezin aangemeld via volgjezorg.nl. Gelukkig maar, want als je in het weekend een arts spreekt die je niet kent, is het heel fijn dat je niet weer je hele medische verleden hoeft te vertellen. De arts gaf Casper een recept voor nieuwe medicatie mee, die goed werken in combinatie met zijn hooikoortspillen.”

 

Toestemming geven op Volgjezorg

Jij kunt ervoor zorgen dat zorgverleners jouw medische gegevens onderling kunnen uitwisselen via het Landelijk Schakelpunt. Dat kan alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Toestemming geven kan via de zorgverlener en via deze website, voor zowel de huisarts als voor de apotheken. Zo kunnen zij andere zorgaanbieders helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg. Alleen bepaalde zorgverleners die jou behandelen hebben toegang tot die informatie via het Landelijk Schakelpunt. Denk aan huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten. Op Volgjezorg kun je ook volgen welke zorgverleners jouw gegevens hebben gedeeld en bekeken.

Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen