Nieuws

voorlezen letters vergroten
28 november 2018

Update DigiD app: Inloggen verandert

Op maandag 17 december krijgt de DigiD app een update. Daarmee verandert de manier van inloggen met de DigiD app. Vanaf dat moment log je niet meer in met je gebruikersnaam, maar met een 4-cijferige code. Hiermee is de manier van inloggen met het oog op de toekomst veiliger gemaakt. DigiD heeft de update uitvoerig getest en de gebruikers waarderen dit positief.
Logo van DigiD

Vanaf maandag 17 december verandert de manier van inloggen met de DigiD app. Een bezoeker die met zijn DigiD app wil inloggen in zijn persoonlijke omgeving op deze website, wordt nu nog om zijn gebruikersnaam gevraagd. Deze wordt straks vervangen door een 4-cijferige code. Deze 'koppelcode' verschijnt in de DigiD app en moet worden overgenomen op het inlogscherm. Hierna verschijnt de QR-code die moet worden gescand. Daarna kan de pincode worden ingevoerd.

Het inlogproces wordt hiermee in lijn gebracht met de toekomstige manier van inloggen met een rijbewijs of identiteitskaart op het hoogste betrouwbaarheidsniveau.

Het inloggen via de browser op een mobiele telefoon met de DigiD app wijzigt niet. Als de bezoeker in de browser op zijn mobiele telefoon aangeeft te willen inloggen met de DigiD app, opent deze app direct. De gebruiker hoeft dan alleen nog maar de pincode in te voeren om in te loggen.

Problemen met inloggen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Sluiten
Sluiten

Inloggen/registreren

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Toestemming regelen