Experiences of patients

voorlezen letters vergroten
Daan Verhoeven

“Pas als je zélf iets meemaakt, besef je hoe belangrijk het is dat artsen jouw medische gegevens kunnen inzien.’’

Wanneer Daan Verhoeven (33) met spoed moet worden geopereerd aan zijn blindedarm, lezen de artsen in zijn medicatiedossier dat Daan middelen tegen astma krijgt. Hierdoor kan de anesthesist er rekening mee houden dat Daans luchtwegen heftig kunnen reageren op intuberen en daar maatregelen voor treffen.
Daan Verhoeven

“Mijn aanmelding bij het Landelijk Schakelpunt heb ik een tijd geleden geregeld. Ik zag toen nog geen echte noodzaak - buiten mijn astma ben ik kerngezond -  maar ik vond het een goed initiatief. Toen ik met heftige buikpijnen op de huisartsenpost terechtkwam, vermoedde de waarnemend huisarts een acute blindedarmontsteking. Ik ben meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis en moest onder het mes. Daar lazen de artsen mijn medische achtergrond en stelden vast dat het gebruik van mijn puffertje met Salbutamol van invloed zou zijn op de operatie. De anesthesist wist vervolgens dat ze een andere procedure moest volgen dan normaal.

Pas als je zélf iets meemaakt, besef je hoe waardevol het is dat artsen je medische gegevens kunnen inzien. Ik denk dat veel mensen er tot die tijd niet zo bij stilstaan en hoop dan ook dat ik met mijn verhaal een voorbeeld kan zijn voor anderen!”
 

Soms kan een onschuldig medicijn zomaar complicaties opleveren bij een behandeling. Dan is het fijn als jouw artsen daarvan op de hoogte zijn. 

Regel je toestemming

Close
Close

Login/register

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Giving permission