News

voorlezen letters vergroten
11 january 2022

UPDATE per 14/02/2022: Werkzaamheden in Almere afgerond

UPDATE per 14/02/2022: Inmiddels zijn alle wijzigingen in de regio Almere succesvol doorgevoerd. Er worden geen nieuwe meldingen meer verstuurd. Hieronder staat nog de tekst uit het oorspronkelijke nieuwsbericht.

Oorspronkelijke titel nieuwsbericht: Tijdelijk extra meldingen van Volgjezorg voor patiënten van Zorggroep Almere:
logo zorggroep almere

Woon je in Almere en omgeving? Of heb je ooit in deze regio een apotheek of huisarts bezocht? Dan kan het zijn dat je een of meerdere meldingen ontvangt van Volgjezorg. Hieronder leggen we uit hoe dat komt en wat je kunt doen.

Zorggroep Almere

Huisartsen, apotheken en de huisartsenpost in Almere en omgeving werken samen onder de naam ‘Zorggroep Almere’. Tot nu toe gebruikten al deze zorgaanbieders dezelfde computersystemen voor het bijhouden van patiëntendossiers. Daardoor waren zij onder een naam aangesloten op het Landelijk Schakelpunt en dus ook als zodanig zichtbaar op Volgjezorg. Het Landelijk Schakelpunt is een systeem waarmee zorgaanbieders  voor de behandeling van hun patiënten belangrijke medische informatie kunnen delen. Met Volgjezorg kan de patiënt zien wie dat doen en wanneer.

Nieuwe situatie

Door veranderingen in de organisatie van Zorggroep Almere en aanpassingen aan de computersystemen krijgen alle zorgaanbieders nu een eigen aansluiting op het Landelijk Schakelpunt en Volgjezorg. De aanpassing van de systemen is op 6 januari gestart en duurt tot begin februari.

Opeens meerdere toestemmingen

Heb je in het verleden toestemming gegeven bij één van de vijftien apotheken van Zorggroep Almere? Dan wordt die toestemming nu ook aangezet bij alle andere apotheken die onder deze zorggroep vallen. Daardoor kan het zijn dat je opeens meerdere meldingen krijgt van Volgjezorg dat er een ‘nieuwe’ toestemming is gegeven.

Wat kan ik doen?

In principe verandert er niets en hoef je dus ook niets te doen. Jouw eerdere toestemming was al geldig bij alle apotheken van de Zorggroep Almere. Het enige wat nieuw is, is dat jouw toestemming nu zichtbaar wordt voor iedere apotheek binnen de Zorggroep Almere in plaats van slechts één apotheek. Dat geeft jou beter inzicht en overzicht.

Als je dit geen probleem vind, dan hoef je niets te doen en kun je de meldingen negeren. Het duurt nog tot begin februari om alle systemen te wijzigen. Het kan dus zijn dat je tot begin februari af en toe een melding krijgt van een nieuwe toestemming.

Toestemming bij apotheken van Zorggroep Almere

Je kunt jouw toestemming intrekken bij de apotheken waar je nooit komt of waarvan je niet wilt dat zij jouw gegevens toegankelijk maken.

Dat kan op verschillende manieren:

  • Neem contact op met Volgjezorg. Stuur een e-mail naar info@volgjezorg.nl. Vermeld in de e-mail jouw voorletters, achternaam, geboortedatum en geslacht en de naam van de apotheek of apotheken waar je jouw toestemming in wilt trekken. Wij sturen dit verzoek dan door naar de apotheken met het verzoek jouw toestemming in te trekken. OF
  • Je kunt ook zelf contact opnemen met de apotheek of apotheken waar je jouw toestemming wilt intrekken. OF
  • Door in te loggen op Volgjezorg. Je kunt dan in jouw persoonlijke omgeving zien welke toestemmingen allemaal actief zijn en die eventueel intrekken.

* Hou er rekening mee dat de intrekking pas eind januari / begin februari kan worden doorgevoerd omdat de wijziging in de computersystemen dan klaar zijn.

Meer informatie

 

Close
Close

Login/register

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Giving permission