Experiences of patients

voorlezen letters vergroten
Dennis de Rhoode, echtgenoot van

“Het delen van medische gegevens had het leven van mijn vrouw kunnen redden’’

Mevrouw De Rhoode (48) gebruikte al jaren bloedverdunners. Toen zij na een dag fietsen met bonzende hoofdpijn en verwardheid op de Spoedeisende Hulp (SEH) terechtkwam, werd ze na enkele standaard onderzoeken weer naar huis gestuurd. Die nacht overleed zij thuis aan een hersenbloeding.
Dennis de Rhoode

Dennis (49): “Door alle commotie vergaten wij op de SEH aan te geven dat mijn vrouw bloedverdunners gebruikte. Je denkt natuurlijk ook niet meteen aan het ergste. De onderzoeken wezen niets uit, dus zijn we huiswaarts gekeerd. Die nacht overleed zij aan een hersenbloeding.

Ik heb het scenario meerdere malen in mijn hoofd afgespeeld hoe het zou zijn afgelopen als wij de medicatie wél hadden vermeld. Of beter nog, als de artsen voor deze informatie niet van óns afhankelijk waren geweest, maar de gegevens gemakkelijk bij de apotheek hadden kunnen opvragen. Mijn vrouw en ik hadden nooit zo stilgestaan bij het belang van het delen van gegevens. Als wij dat wel hadden gedaan, had ze nu misschien nog geleefd. Na deze tragische gebeurtenis heb ik mij direct aangemeld bij het LSP en ik verzoek iedereen in mijn omgeving met klem dit ook te doen.”
 

Volg het advies van Dennis en regel je toestemming.

Toestemming regelen

Close
Close

Login/register

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Giving permission