Experiences of patients

voorlezen letters vergroten
Max Welstra

“Ik had nooit gedacht dat ik in zo’n situatie terecht zou komen.’’

Al sinds zijn jeugd heeft Max Welstra (33) een allergie voor penicilline. Dit is bekend bij zijn apotheek en huisarts. Maar als Max betrokken raakt bij een auto-ongeluk en in het ziekenhuis belandt, blijken de artsen niet op de hoogte van zijn achtergrond.
Max Welstra

“Ik had nooit gedacht dat ik in zo’n situatie terecht zou komen. In het verleden kwam het weleens voor dat mijn allergie voor penicilline van belang was voor bepaalde medische behandelingen. Maar op die momenten kon ik het altijd zélf vertellen. Door het ongeluk kon ik dat nu helaas niet; eenmaal in het ziekenhuis was ik nauwelijks aanspreekbaar en verloor meerdere malen het bewustzijn.

De vraag of ik overgevoelig ben voor bepaalde medicatie, kon ik dan ook niet beantwoorden. Met als gevolg dat de artsen mij voorafgaand aan de operatie penicilline toedienden via een infuus. Ik herinner het mij gelukkig niet, maar ik moest ter plekke gereanimeerd worden. Dankzij de kundige ingreep van de dienstdoende artsen heb ik het maar nét overleefd.

Mijn verhaal is het schrijnende bewijs hoe belangrijk het is dat zorgverleners je persoonlijke gegevens kunnen inzien. Voor mij van lévensbelang, kan ik wel stellen.”
 

Wil je net als Max niet voor verrassingen komen te staan? Regel dan je toestemming via Volgjezorg.

Nu toestemming regelen

Close
Close

Login/register

Ik heb nog geen toestemming gegeven om mijn medische gegevens te delen

Giving permission